vrijdag 9 september 2011

GOK-blog #2-1: "Echte koorstukken, dus een feest om te zingen"

Het Groot Omroepkoor zingt de Psalmensymfonie van Igor Stravinsky en het Requiem van Wolfgang A. Mozart met het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Mariss Jansons. Concerten: 14 t/m 18 september, Concertgebouw, Amsterdam. > Meer informatie

blogger vandaag: Yvonne Benschop, alt

De vakantie is voorbij, het Groot Omroepkoor begint weer met repetities. Bij de koffie worden vakantieverhalen uitgewisseld, leuke en soms minder leuke ervaringen gedeeld, iedereen heeft weer zin om te beginnen. Vakantie is heerlijk, maar zingen ook!
We repeteren vandaag onder leiding van Gijs Leenaars twee 'oude bekenden', de Psalmensymfonie van Strawinsky en het Requiem van Mozart. Twee fantastische, totaal verschillende composities in één programma, samen met het Koninklijk Concertgebouworkest, o.l.v. Mariss Jansons. Echte koorstukken ook, dus een feest om te zingen. De combinatie van het strakke en ritmische van Strawinsky tegenover het soms lyrische, soms dramatische, soms ontroerende van het Requiem is een uitdaging, we moeten alles uit de kast halen.

De sfeer is ontspannen, je ziet en hoort dat de koorleden na 7 weken stemrust genieten van deze 'toppers' (niet te verwarren met die andere toppers...). Volgende week maandag is er al een pianorepetitie met Mariss Jansons, er moet dus stevig worden doorgewerkt, maar daar weet Gijs wel raad mee !
We zijn erg benieuwd van welke kant Mariss Jansons deze stukken zal benaderen, wat hij weer voor nieuwe inzichten zal toevoegen aan deze twee koorfavorieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten