vrijdag 9 december 2011

GOK-blog dec 2011 #5: "Ik zag dat het publiek geraakt werd"

In samenwerking met MCO Educatie, Utrechts Centrum voor de Kunsten, Vredenburg Utrecht en het Amadeus Lyceum participeert het Groot Omroepkoor in het educatieve project Groot Amadeus Omroepkoor. Dit bijzondere samenwerkingsverband behelst een reeks workshops in de maanden november en december, waarvan de resultaten worden gepresenteerd rondom het concert van de Radio Kamer Filharmonie op 9 december aanstaande in het paviljoen van Vredenburg Leidsche Rijn. Freelance koorleden Reina Boelens en Kathelijn van Dongen doen verslag van het de laatste weken van het project. > meer informatie over het Groot Amadeus Omroepkoor

HET WERD MUISSTIL...

door Reina Boelens

Vrijdagavond, net terug van ons pauzenummer in de Vrijdag van Vredenburg en... HET WAS GAAF! Na het eerste deel van het concert van de Radio Kamer Filharmonie kwam het publiek, relaxed, met een drankje in de hand, de ruimte ingelopen waar wij al klaar stonden op een podium om onze act uit te voeren. In een grote kring stonden de mensen om ons heen, het werd muisstil en we begonnen met het klappen van een ritme, wat langzaam uitmondde in het lied, Old Joe has gone fishing. Het concertje liep gesmeerd, de jongelui zongen vol overtuiging en toen als laatste een Spiritual werd gezongen, zag ik dat het publiek geraakt werd.
En dat is waar het in de muziek toch om gaat: 'geraakt worden'. Het hoeft niet altijd te zitten in de perfectie van de uitvoering, maar veel meer in de overtuiging waarmee je iets over het voetlicht brengt. En dat deden ze, deze kinderen van het Amadeus Lyceum in Vleuten!

> GOK-blog dec 2011 #4: "Wij hebben de oefeningen meegedaan en... het werkt!"
> GOK-blog dec 2011 #3: "Waarom kunnen ze dat in de politiek nou niet..."
> GOK-blog dec 2011 #2: "Wat is in hemelsnaam ska?"
> GOK-blog dec 2011 #1: "De koorleden werden weer even middelbare scholieren"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten