dinsdag 14 februari 2012

MCO Educatie feb 2012 #2 - "Een overdonderend en groots geluid klinkt er door studio 4"

door Milena Haverkamp (stagiaire MCO Educatie)

Deze ochtend is er voor de leerlingen van het Amadeus Lyceum geen tijd om rustig wakker te worden. De stemmen en het lichaam moeten goed opgewarmd worden, want er staat aan het einde van de ochtend een bezoek aan het Groot Omroepkoor op het programma. Niet zomaar een zit-en-kijkbezoek, nee, er wordt meegezongen met een stukje uit Le martyre de Saint Sébastien van Debussy.



Wanneer alle leerlingen en zangers tegenover elkaar zitten, is het aan de koordirigent Michael Gläser iedereen mee te krijgen. Een overdonderend en groots geluid klinkt er door studio 4. Hemelse klanken, die ons even kort laten opstijgen. Zo vliegt het half uur voorbij en is het alweer tijd om door te werken aan de nieuwe teksten voor hun eigen opera.
De leerlingen schrijven aan de hand van de muziek van Debussy; zinnen, gevoelens of beelden die ze bij de muziek vinden passen. Zoals bijvoorbeeld: ‘A tree one hundred million years old’ of ‘Blue snow magic’, ‘water calling tears’ of ‘a shark under the water’. En pagina’s vol andere zinnen, zijn nu de basis voor hun eigen voorstelling.

Na de lunch splitst de groep zich op. De gitaristen gaan met Dominic muziek componeren en de rest werkt verder aan de nieuwe teksten. Verschillende emoties worden op alle zinnen uitgeprobeerd. Hoe dit allemaal samen moet komen, lijkt nu nog een groot raadsel. Maar begeleiders Suzi, Dominic en Karen kennende, gaat dit de komende dagen zeker goed komen!

> MCO Educatie feb 2012 #1 - "Er staat nog geen enkele noot of tekst op papier!"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten